Ghislain Lenaers breidt hotelportefeuille verder uit

Ghislain en John Lenaers van de Limburgse vastgoedgroep Group GL hebben donderdagavond de feestelijke opening gehouden van het Park Inn Hotel. Het splinternieuwe hotel met 84 kamers, gelegen in de tweede TT-toren, heeft vlak na de opening al een bezetting van bijna 70%. Met op de planning de start van een Radisson-hotel in Brugge (108 kamers) en een nieuw boutique-hotel in Hasselt (in het Oud Hospitaal, met nog eens 50 kamers) wil Group GL dit marktsegment verder uitdiepen.

Ghislain Lenaers is één van de captains of industry in Limburg. Hij maakte naam en faam in de vastgoedwereld, en richt zich nu vooral op nieuwe hotels. Nadat hij in de eerste toren van de Hasseltse Tweetorenwijk het Radisson Blu Hotel onderbracht, is nu aan de andere zijde het Park Inn Hotel by Radisson geopend. Het is een iets jongere formule met kamerprijzen die 25 euro onder die van ‘grote broer’ Radisson Blu liggen. De totale investering bedraagt er bijna 8 miljoen euro.

De 84 kamers kennen een paar maanden na de officieuze opening al een bezettingsgraad van bijna 70%. “Terwijl we op dit moment op 50% hadden gehoopt”, aldus Ghislain Lenaers. “Er is dus een duidelijke vraag van de markt naar dit kleurrijke, jonge, vernieuwende hotelconcept.”

Park Inn opent deze week ook de nieuwe feestzaal, die voor banketten en congressen zal gebruikt worden. Er kunnen tot 180 genodigden in buffetvorm gaan eten. In het voorjaar van 2018 zullen bovendien 10 hotel-studio’s worden afgewerkt, waar gasten voor langere periodes (2 weken tot een paar maanden) kunnen verblijven.

Lenaers wil verder blijven investeren in hotelvastgoed. Zo opent hij weldra een nieuw Radisson-hotel aan het station van Brugge en zal daarna het Oud Hospitaal in Hasselt worden omgevormd tot een luxueus boutique-hotel met zo’n 50 kamers. Group GL baat daarnaast nog hotels uit in onder meer Luik en Waver.

Bron: madeinlimburg

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2018 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress