Flatbook, online platform voor onderverhuur

Na gelijkaardige deelplatformen als Uber en Airbnb bestaat er nu één voor de onderverhuur van appartementen. De Canadese start-up Flatbook neemt alle praktische kanten voor zijn rekening, en garandeert de betaling van de huur.

Flatbook presenteert zich als een oplossing voor huurders die het jammer vinden dat ze huur betalen wanneer ze op vakantie zijn, schrijft De Tijd. Wie zijn appartement opgeeft op de website, hoeft zich in ruil geen zorgen meer te maken over zijn huurkosten. Flatbook neemt die gegarandeerd voor zijn rekening en doet er in de start-upperiode nog eens 200 euro bovenop.

In de meeste huurcontracten staat dat onderhuur niet mag, maar mits expliciete afspraken, ook met de verhuurder, en inachtneming van een aantal regels kan dat wel.

Medewerkers van Flatbook toveren het huurappartement om in een luxeflat voor toeristen of zakenlui en plaatsen er mooie glossy foto’s van op verhuursites. Ze bergen persoonlijke spullen op in een bewaarplaats en huren een interieurdesigner in om de flat op te frissen.

Daarna wordt de flat voor korte periodes doorverhuurd, uiteraard tegen een flink hogere huurprijs. De extra inkomsten bovenop de huurprijs zijn voor Flatbook.

Wie terugkeert van vakantie, stage of werk in het buitenland zal van de tijdelijke hotelfunctie niets merken, belooft Flatbook. Het bedrijf zegt alles netjes terug te zetten waar het stond.

Geen Belgische koten
Het concept ontstond in 2012 in Canada, en is inmiddels al actief in tientallen Noord-Amerikaanse en Europese steden, waaronder Rome, Amsterdam, Parijs, Londen en Praag. Oorspronkelijk mikte de dienst op studenten die in de zomer hun studeerstad verlaten. Ook in Brussel testte Flatbook vorig jaar dat idee uit, zoals Le Soirvorig jaar al berichtte.

Maar omdat de typisch Belgische studentenkoten daar niet geschikt voor zijn, mikt Flatbook nu op de flats van expats en zakenlui. Het mikt voor deze zomer op een aanbod van 10 tot 30 appartementen in Brussel, en 500 wereldwijd. Die worden aan de man gebracht via plaatselijke verhuursites.

Het verschil met Airbnb, legt De Tijd uit, is “dat Flatbook alle beslommeringen op zich neemt, van de advertenties tot het ontvangen van de gasten en de schoonmaak.”

Het nieuwe platform biedt een schadeverzekering tot 7.000 euro aan, die de onderverhuurder 45 euro per maand zal kosten. Er is ook een gratis aansprakelijkheidsverzekering. Gasten moeten vooraf een waarborg betalen.

Bron: brusselnieuws.be

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress