Europese Commissie huurt Black Pearl van Immobel

black_pearl

De Europese Commissie verwerft voor 15 jaar het vruchtgebruik voor het gebouw Black Pearl aan de Montoyerstraat 15. Als alles naar wens verloopt kan het het gebouw ontwikkeld door Immobel binnen zes à zeven maanden worden opgeleverd. Het gebouw wordt verkocht aan het Duitse Real I.S.

Het vruchtgebruik zal pas in voege treden na uitvoering van de inrichtingswerken voor zo’n 6 à 7 miljoen euro. Deze werken zullen worden gerealiseerd binnen een periode van zeven maanden.

Immobel verkoopt Black Pearl, onder opschortende voorwaarden, meteen aan het Duitse Real I.S, voor diens speciaal fonds ‘Bayerische Grundvermögen VII Europa (BGV VII) AIF’. Het gebouw wordt verkocht voor 55 miljoen euro, goed voor een bijzonder scherp rendement van 3,8 procent.

Black Pearl is een nieuw passiefkantoorgebouw van 11.000 m² kantoren. Het werd gebouwd door Herpain als algemene aannemer en ontworpen door Art & Build in samenwerking met Pierre Lallemand.

De medewerkers van IT-Digit zullen er voor Europa worden in onder gebracht.

Het wordt een race tegen de tijd. Als er nog dit jaar kan worden opgeleverd, zal dit een positieve invloed hebben op het dividend van Immobel over 2016.

Er was gehoopt de deal rond Black Pearl vorig jaar al af te sluiten. Toen de Europese Unie de voorkeur had gegeven aan het project Black Pearl van Immobel vocht concurrent Banimmo de beslissing aan en besliste Europa de procedure voor een stuk over te doen. Mede daardoor was een deal en oplevering in 2015 niet mogelijk en was er geen stevig dividend bij Immobel over 2015.

De Europese Commissie sloot ook een huurovereenkomst met P&V Verzekeringen voor het gebouw Sint-Michielswarande in Etterbeek. Het gebouw was tot 2013 al verhuurd aan de Europese Commissie en werd dan zwaar gerenoveerd. Er zijn over die deal nog geen details bekend. Het directoraat-generaal Pensioenen zou er worden in onder gebracht.

Bron: De Tijd

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress