Essers mag 11 hallen bouwen op Ford-terrein

Logistieke dienstverlener H. Essers krijgt van de Limburgse deputatie groen licht voor de bouw en exploitatie van industriehallen en kantoren op een gedeelte van het voormalige Ford-terrein. Het gaat om een ander project dan de uitbreiding die Essers naast het hoofdkantoor in Winterslag wil realiseren.

Met deze goedkeuring mag H. Essers een portiersgebouw en 11 industriehallen met kantoren bouwen op de voormalige Fordsite. “Deze beslissing past binnen het masterplan voor de herontwikkeling van het Fortterrein, waarbij flexibiliteit en de veelzijdige ontsluitingsmogelijkheden van het kanaal, de weg en het spoor grote troeven zijn”, aldus gedeputeerden Inge Moors en Ludwig Vandenhove. “Daarbij zullen de nodige verhardingen en draadafsluiting moeten aangelegd worden. De nieuwe gebouwen en installaties beslaan samen zo’n 15 hectare. De uitvoering van deze plannen zal gespreid worden over een periode van circa 10 jaar, zodat afstemming mogelijk is met de aanleg en ontwikkeling van andere zones op de Fordsite.”

Deze ontwikkeling is slechts een deel van het masterplan voor de herontwikkeling van het oude Ford-terrein. H. Essers zal voorlopig zelf de infrastructuur moeten voorzien zoals toegangswegen, hemelwaterinfiltratie, riolering en personeelsparking. Hierbij kunnen zoveel mogelijk de aanwezige voorzieningen gebruikt worden, in afwachting van de aanleg voor de gemeenschappelijke gebruikers.

Bron: madeinlimburg

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress