Eerste e-pakketbus voor verse voeding in De Pinte geplaatst

Eerste e-pakketbus voor verse voeding in De Pinte geplaatst

Pakketbrievenbusfabrikant eSafe en boodschappendienst Beedrop.be, hebben in De Pinte de eerste eSafe Bulkbox geplaatst. Deze pakketbus is speciaal ontworpen voor leveringen van voedingsproducten – ook verse – aan klanten die niet thuis zijn. Ze richt zich in eerste instantie op mensen die online bestellen bij lokale handelaars.

Beedrop.be is een platform dat in 2015 in Gent werd opgestart. Via dat platform kunnen online consumenten bij lokale winkels, speciaalzaken, producenten en landbouwers bestellingen plaatsen. Beedrop zorgt voor het oppikken, leveren en betalen van de goederen. Inmiddels is deze gratis boodschappendienst uitgebreid naar heel Oost-Vlaanderen en een deel van West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Het platform telt 32.000 gebruikers en ruim 300 winkels en producenten.

Online biedt dé kans voor de speciaalzaken om opnieuw dichter bij de klant te staan. Ook lokale landbouwers en zuivelproducenten krijgen zo een kans om hun producten te verdelen. “Door ook nog gratis aan de voordeur te leveren, hebben lokale speciaalzaken daarbij opnieuw een sterk voordeel tegenover de supermarkten”, legt Stefan Van Overbeke , zaakvoerder Beedrop, uit .

Koelboxen tot 40 liter

Een uitdaging voor het thuisleveren van verse producten, is een correcte levering wanneer de klant niet thuis is. Daarom ging Beedrop.be in zee met eSafe. Deze startup uit Waregem ontwierp een pakketbus die voldoet aan de meest courante leveringen waarmee Beedrop.be te maken krijgt. De eerste eSafe Bulkbox werd zopas in De Pinte geplaatst.

De Bulkbox is groot genoeg voor vier bakken drank en kan koelboxen tot 40 liter aan. Alle boodschappen zitten veilig en wel opgeborgen tot je terug thuis bent. Het openen van de box gebeurt met een digitaal cijferslot. Beedrop werkt met vaste lokale koeriers, die de code meekrijgen”, zegt Leon Renson, de zaakvoerder van eSafe.

Ook andere pakjesdiensten

Volgens hem kunnen ook pakjesdiensten zoals bpost, PostNL en dergelijke de Bulkbox openen. “Voorlopig hebben de webshops nog geen vakje in het bestelformulier voor de code, maar daar hebben we een handigheidje voor gevonden. Wanneer je je bestelling plaatst, schrijf je de code gewoon naast jouw naam. Op de box wordt een sticker geplakt om de bezorger daarop te wijzen”, legt hij uit.

Bron: gondola

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress