E-commerce doet logistiek vastgoed in België pieken

Ondanks de moeilijkheden rond nachtwerk, is er een sterke groei van logistiek vastgoed in België door de opmars van e-commerce.

Europese distributiecentra van de Zalando’s en de Amazons van 100.000 m² moet men in België nog niet gaan zoeken. Toch is 2016 een topjaar voor logistiek en semi-industrieel vastgoed in ons land. De vastgoedmakelaar Jones Lang LaSalle rekent in zijn jaarprognoses erop dat logistiek vastgoed dit jaar met 102 procent tot 976.000 m² zal stijgen. Dat is een historisch record.

‘De opmars van e-commerce is de motor van de sterke groei. Steeds meer bedrijven passen hun logistieke keten aan aan de nieuwe combinatie van offline- en onlineshoppen’, zegt Walter Goossens, directeur industrie, logistiek en retail bij Jones Lang LaSalle. Het extra logistiek vastgoed voor e-commerce is in 2016 met zo’n 250 procent gestegen tot 315.700 m².

Ook 2017 wordt opnieuw een goed jaar voor de logistiek. Nu al zit er in België al voor bijna evenveel ruimte in de pijplijn (524.000 m²) als dit jaar. De meeste ruimte is wel niet voorverhuurd.

Lees verder op De Tijd.be

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress