De vastgoedsector werpt zich op reconversieprojecten

Een fabriekssluiting of een hele industrietak die verhuist, kan een stad in een diepe malaise storten. Maar evengoed biedt het kansen op nieuwe, interessante ontwikkelingen. Met de vastgoedsector in de rol van redder in nood.

Op het vastgoedevent Realty in Brussel kreeg reconversie een prominente plek in het seminarprogramma. Zo kwam Jürgen Bruns-Berentelg, de CEO van HafenCity, op een conferentie van ULI Belgium de omvorming van het oude Hamburgse havengebied naar een nieuw stadsdeel toelichten. HafenCity is een van de grootste herbestemmingsprojecten in Europa. De site is 157 hectare groot. Ook Tom Murphy, de voormalige burgemeester van Pittsburgh, was van de partij. De verouderde Amerikaanse industriestad maakte een behoorlijk succesvolle transformatie mee en is nu een vooruitstrevende kenniseconomie.

Lees meer: Trends

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress