Castelein bouwt distributiecentrum in Puurs

Castelein is binnenkort buur van onder andere Pfizer en Continental Foods. De onderneming, actief in de logistieke sector, rotatieparkings, verhuizingen en meubelopslag, investeert in een nieuw distributiecentrum in Puurs.

Het nieuwe distributiecentrum omvat een magazijn van zo’n 12.000 m². Momenteel biedt Castelein logistieke totaaloplossingen aan vanuit zijn distributiecentra in Veurne en Mechelen. Vanaf juni 2018 gebeurt dat ook vanuit Puurs, want dan staat het einde van de werkzaamheden gepland.

Hoogbouw

Het magazijn bestaat uit 8 gangen waarin 3 wisselkranen van Lalesse Europe zorgen voor de in- en outbound. Langs weerzijden van het complex bevinden zich 2 conventionele magazijnen met een vrije hoogte van 12 meter. Aan de voorzijde situeren zich de laadkades met daarboven een orderpickzone op niveau 1 en een herverpakkingsruimte op niveau 2. Op dat laatste niveau komen de beschermde werkplaatsen binnenshuis werken.

“We opteren voor een hoogbouwmagazijn om de beperkte oppervlakte van het perceel optimaal te benutten”, zegt Pieter Castelein, coo van Castelein. “Daarnaast zorgt de combinatie van een volautomatisch hoogbouwmagazijn met conventionele magazijnen voor een optimale dienstverlening. Wij kunnen zowel grote in– en outboundvolumesbehandelen als voldoen aan klanten met specifieke vereisten.”

In combinatie met de conventionele magazijnen wordt een totale opslagcapaciteit van 30.000 paletten bereikt, waarvan 20.000 in het hoogbouwmagazijn.

Bron: madeinmechelen

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress