Campus ORSI Academy gaat uitbreiden

ORSI Academy is Europa’s grootste expertisecentrum voor robotchirurgie, laparoscopische chirurgie en endovasculaire chirurgie. Door capaciteitsproblemen wordt het bestaande centrum uitgebreid met een nieuwe campus. Deze nieuwe campus bevat 4 clusters van 4 tot 6 operatiezalen, naast vergaderruimtes, een auditorium met 120 plaatsen, een restaurant, foyer en landschapskantoor.

Het ontwerp verenigt een rechthoekig volume met 1 verdieping voor alle operatiezalen, met een L-vormig volume met 2 verdiepingen voor alle andere functies. Gesitueerd langs de drukke E40-snelweg, laat het project een duidelijk onderscheid zien tussen gesloten en open gevelelementen, afhankelijk van de functies in het gebouw.

De ‘publiekere’ ruimtes, zoals onthaal, wachtzone en restaurant zijn voorzien aan de voorkant van het gebouw, in de transparante bouwdelen. De kantoren en vergaderruimtes beschikken ook over een open zicht naar buiten, maar op de eerste verdieping, weg van de ‘publieke’ circulatie-as. Het auditorium wordt beschut door een muur, met beperkte zichtbaarheid naar buiten via smalle gevelopeningen. De operatiezalen bevinden zich aan de achterkant van de campus, weg van de snelweg. Ook hier wordt transparantie gehuldigd. Glazen deuren zorgen voor een visuele link tussen de verschillende operatiezalen en tussen de verschillende clusters.

Het dak van het rechthoekige, lagere volume biedt ook plaats aan buitenruimte met terrassen, naast fotovoltaïsche panelen. Optimalisatie van de gebouwenschil en andere maatregelen resulteren in een bijna energie-neutraal gebouw.

Bron: VK Group

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2018 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress