Brussel verplicht kinderopvang in nieuwe gebouwen

De behoefte aan kinderopvang is het afgelopen jaar sterk toegenomen in Brussel. Om een antwoord te bieden op die tekorten wordt bij de bouw van sommige wooncomplexen de integratie van een crèche verplicht.

In Brussel worden almaar meer kinderen geboren. Volgens cijfers van de projectontwikkelaar Optima Global Estate zou de hoofdstad in 2018 56.000 kinderen tellen tussen 0 en 3 jaar. Om die toename op te vangen moeten er elk jaar 1300 plaatsen bij komen in de Brusselse kinderopvang, klinkt het bij experts. Onder meer voor de kinderen van EU-ambtenaren is er een tekort van 600 plaatsen.

Jonge gezinnen
Sommige Brusselse gemeenten willen kindercrèches verplichten in nieuwe wooncomplexen en commerciële gebouwen, omdat ze vrezen dat jonge gezinnen anders niet in de gemeente komen wonen. “Veel jonge mensen hebben het ontzettend moeilijk om in Brussel een crèche te vinden. Zeker als die niet te ver van de woning of het werk mag liggen, wat nochtans voor elk gezin pure logica is”, zegt Kristof Serlet, de woordvoerder en de commercieel directeur van Optima Global Estate. “De integratie van een crèche in meer en meer wooncomplexen moet op die problemen een antwoord bieden.”

Volgens Serlet zijn zulke projecten broodnodig in steden als Brussel, waar de files almaar langer worden. In de hoofdstad staan een aantal projecten op stapel die jonge gezinnen uit de nood moeten helpen. “Die aanpak werkt”, klinkt het bij Serlet. De woordvoerder merkt op dat er een grote vraag is bij de gezinnen. Zo heeft Optima Globale Estate al 100 van de 172 appartementen van het Arena-complex in Evere verhuurd, dat woonunits met een kinderdagverblijf combineert. “De kindercrèche in het complex werkt als een magneet op jonge gezinnen, omdat het hen levenskwaliteit geeft”, besluit de woordvoerder.

Bron: trends.knack.be

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2018 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress