Bjarke Ingels legt eerste steen van LEGO-huis

De bouw van het LEGO-huis van Bjarke Ingels Group (BIG) is begonnen. De bouw werd afgetrapt tijdens de originele openingsceremonie, waarbij de eerste reuze-LEGO-blokken gelegd werden. Bjarke Ingels was zelf ook aanwezig om de eerste baksteen te leggen. Het LEGO-huis, dat wordt gebouwd in Billund in Denemarken, LEGO’s thuishaven, zal een ervaringscentrum worden van 12.000 vierkante meter.

pic_1409042514

Het ontwerp van BIG voor het LEGO-huis is geïnspireerd op de LEGO-speelgoedblokken en de vele mogelijkheden ervan. De blokken worden gebruikt om het gebouw vorm te geven. De galerij bovenaan het ontwerp werd gemodelleerd naar een gigantisch LEGO-blok, dat door BIG gedoopt werd tot ‘de Keystone’. Binnenin het LEGO-huis zullen er vele ‘ervaringsruimtes’ zijn, een café, een unieke LEGO-winkel, een openbaar plein van 2000 m² en verschillende dakterrassen. De Lego Group hoopt dat het LEGO-huis jaarlijks zo’n 250 000 bezoekers over de vloer zal krijgen.

“Voor mij staan LEGO-blokken symbool voor systematische creativiteit. De stevigheid en rationaliteit van de blokken geeft kinderen van alle leeftijden oneindig veel mogelijkheden om hun eigen wereld te creëren tijdens het spelen”, zegt Bjarke Ingels. “We hebben inspiratie gehaald uit de moduleerbaarheid van de LEGO-blokken om het LEGO-huis te bouwen. Het zal lijken op een wolk van verbonden LEGO-blokken die ontdekkings-en tentoonstellingsruimtes creëren voor de bezoekers. Aan de buitenkant vormt de stapel blokken het dak van een overdekt plein en ook een berg van terrassen en speelpleinen die met elkaar verbonden zijn.”

Het LEGO-huis zou in 2016 helemaal afgewerkt moeten zijn.

Bron: nav.be

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress