Belgen shoppen shoppingcentra rijk

view (1)

In weinig Europese landen is het zo lucratief om een shoppingcenter uit te baten als in België. Dat verklaart waarom de voorstanders zo hard vechten voor Uplace, Neo en Docks Bruxsel.

De productiviteit in de Belgische shoppingcentra behoort tot de hoogste van Europa, blijkt uit een studie van de International Council of Shopping Centers (ICSC), de overkoepelende sectorfederatie. Het gaat daarbij niet alleen om de klassieke shoppingcentra, maar ook om outletcentra en retailparken (een cluster van middelgrote en grote gespecialiseerde winkels).

De omzet per vierkante meter verkoopoppervlakte bedroeg vorig jaar in België 4.603 euro. Van de 28 EU-lidstaten deden enkel Frankrijk en Finland beter. ‘In de grootste vier shoppingcentra die we beheren, waaronder Wijnegem, halen we een gemiddelde omzet van 5.436 euro per m²’, stelt Hans Van Laer van SCMS-Ceusters, de op een na grootste shoppingbeheerder van het land.

België maakt in de shoppingcentra ook zijn reputatie als land van zeer productieve werknemers waar. Ons land moet met een omzet van 231.044 euro per werknemer enkel Frankrijk als zijn meerdere erkennen.

Lees verder op tijd.be

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress