Balk van Beel maakt kans op Mipim Award

4000503837703

De Balk van Beel is bij de genomineerden voor een Mipim Award. Het residentiële project van de promotor Ertzberg dingt mee in de categorie ‘meest innovatieve ecologisch project’.

Reed Exhibitions, de organisator van de internationale vastgoedbeurs Mipim in Cannes, heeft in Parijs de genomineerden bekendgemaakt voor de Mipim Awards. Die prijzen belonen opvallende vastgoedprojecten in verschillenden categorieën. Voor de editie 2014 zijn er twee nieuwe categorieën: ‘beste stadsvernieuwingsproject’ en ‘meest innovatieve ecologisch project’. In die laatste categorie is het Leuvense project ‘Balk van Beel’ bij de kanshebbers.

De Balk van Beel, een ontwerp van Stéphane Beel, is het eerste deel van het grootschalige project Tweewaters. Promotor Ertzberg heeft op de site aan de Vaartkom de ambitie bijna 1200 wooneenheden te bouwen. Tweewaters wordt een autovrije wijk met een eigen stadsverwarmingsnet en een smart grid. De balk van Beel biedt over vijf bouwlagen plaats aan 106 laagenergie-appartementen en enkele handelsruimten op het gelijkvloers.

De Tour Majunga in Parijs van Unibail-Rodamco is een van de concurrenten van Ertzberg voor de Award. De andere genomineerde projecten komen uit Noorwegen en Singapore. De uitreiking van de Awards vindt plaats tijdens Mipim, die loopt van 11 tot en met 14 maart. (LV )

Bron: trends.knack.be

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress