AZ Heilige Familie Rumst gaat voor sprekende uitbreiding

AZ Heilige Familie Rumst gaat voor sprekende uitbreiding

Het AZ Heilige Familie in Rumst organiseerde eind 2016 een wedstrijd voor een uitbreiding van de campus. Een nieuw onthaal en Grand Café moeten het ziekenhuis een nieuwe aanblik bieden. Verder worden ook een endoscopie-unit en internistisch dagziekenhuis toegevoegd. VK onderscheidde zich met vlag en wimpel van de andere deelnemers met architectuur die verbindt, uitnodigt en heelt.

Het witte volume ligt aan de belangrijkste aanrijroute en het inkomplein, en geeft het ziekenhuis een nieuw gezicht. Het telt drie lagen die van boven naar onder terugwijken. Het gelijkvloers bevat de inkom en een zithoek, het eerste niveau het Grand Café en het tweede niveau de endoscopie en het dagziekenhuis.

Natuur, licht en lucht

Door de architectuur van inkom en Grand Café te laten terugwijken, krijgt de publieke buitenruimte meer plaats, en kan de natuur tot in het gebouw dringen. De grens met buiten vervaagt nog meer door de volledig transparante gevels, die volop daglicht introduceren. Ook vides midden in de plateaus zorgen voor overvloedig daglicht, naast een visuele connectie tussen inkom en bovenliggend Grand Café. Zo wordt de inschrijfzone, centraal onder een vide, letterlijk in het licht gesteld.

Het Grand Café op het eerste niveau geniet volop van de groene omgeving. Ook hier dringt de natuur binnen via inhammen in het volume.

Geborgenheid in alle openheid

Het tweede niveau is omwille van de medische functies wat meer privatief. Maar ook hier zijn overvloedig daglicht en natuur aanwezig in de wachtzones en het dagziekenhuis, door een daktuin en vides. De overkraging van het massievere hoogste niveau biedt de inkom en cafetaria een gevoel van geborgenheid en fungeert als natuurlijke zonwering.

Door de aanwezige troeven van de site te integreren in het ontwerp (groen, licht, lucht), heeft VK volop de kaart getrokken van de healing environment.

Ingebruikname van de uitbreiding is gepland voor midden 2019.

Bron: VK Group

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2018 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress