Appartement met batterij is voorbeeld voor energietoekomst

In Blankenberge heeft een enthousiaste Vlaams minister van Energie Bart Tommelein afgelopen weekend de voorstelling van een project voor een energiezuinig appartementencomplex bijgewoond. De appartementen zullen met behulp van zonnepanelen zelf stroom opwekken en die stroom zal ook opgeslagen worden in een batterij.

NV Projectbouw gaat in april 2018 van start met de nieuwbouw. Op het nieuwe appartementencomplex plaatsen ze 56 zonnepanelen van 300 Wattpiek. Een door de Mechelse firma Enersys ontwikkelde batterij slaat alle overtollige energie op en zo worden de gemeenschappelijke delen van het gebouw en delen van de appartementen van stroom voorzien. De appartementen zullen bijna energieneutraal zijn.

Bart Tommelein looft de efficiënte manier waarop het nieuwe project met energie omspringt. ‘Dit nieuwe appartementencomplex haalt nu al de eco-normen van 2035 en is dus zijn tijd vooruit’, zegt hij. Tegelijk verwacht de viceminister-president dat iedereen steeds meer zelf zijn eigen hernieuwbare energie zal opwekken. ‘Maar de zon schijnt niet elke dag en het waait ook niet altijd. Daarom is het belangrijk dat we de hernieuwbare energie die we opwekken ook kunnen opslaan. De thuisbatterijen kennen we al, maar dit bedrijf zal nu ook een heel appartementsgebouw uitrusten met een batterij. Een mooi voorbeeld van hoe onze energietoekomst eruit kan zien’, aldus Tommelein.

Bron: Knack

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress