Ahlers Belgium, Gosselin Logistics & Jas Forwarding ontvangen Lean and Green Award

Ahlers Belgium, Gosselin Logistics & Jas Forwarding ontvangen Lean and Green Award

Drie toonaangevende Antwerpse expediteurs, Ahlers, Gosselin Logistics en Jas Forwarding, hebben de ‘Lean & Green award’ binnengehaald.

Die wordt uitgereikt aan logistieke bedrijven die zich ertoe engageren hun CO2-uitstoot binnen de 5 jaar met 20% te verminderen. De drie bedrijven zijn actief in en om de Antwerpse haven.

Het Lean & Green project wordt in de Antwerpse haven getrokken door het Vlaams Instituut voor Logistiek en het Vlaams Energieagentschap. De onderscheiding wordt nu voor het eerst georganiseerd voor de expediteurs, een bedrijfstak zonder eigen wagenparken.

CO2-reductie moet meetbaar zijn

20% minder CO2 is veel en zeker als je die moet winnen op een grotendeels administratief takenpakket. De resultaten moeten aantoonbaar en berekenbaar zijn. Door de optimalisering van de goederenstromen en te kiezen voor de meest ecologische transportoplossing zijn de bedrijven ervan overtuigd dat de milieudoelstellingen haalbaar zijn. Elk bedrijf moet werk maken van een betrouwbare CO2-calculator om de huidige situatie in kaart te kunnen brengen.

Gosselin, Ahlers en Jas Forwarding leggen elk hun eigen accenten. Maar ze zijn er alledrie van overtuigd dat een ‘modal shift’ nodig is, d.w.z. dat er meer goederen per binnenschip en per spoor moeten worden vervoerd. Door klanten op de hoogte te brengen van de CO2-uitstoot die bepaalde keuzes met zich meeneemt, rekenen ze op milieubewuste keuzes.

 

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2018 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress