1 op de 2 verkochte panden moet nieuwbouw zijn

Het makelaarsnetwerk Century 21 trekt in ons land volop de kaart van nieuwbouw. Tegen 2018 moet een op de twee verkochte panden binnen de groep nieuwbouw zijn.

Sinds de aandeelhouderswissel bij Century 21 Benelux in 2014 sleutelt het nieuwe management aan de strategie voor het grootste makelaarsnetwerk van het land. Speerpunt daarin wordt de verschuiving van de focus op bestaand vastgoed naar nieuwbouw.
De vastgoedgroep kondigde die koerswijziging richting nieuwbouw vorig jaar al in Trends. Maar nu verbindt het er ook concrete en ambitieuze doelstellingen aan. Ten laatste in 2018 zullen er zesduizend nieuwbouwpanden in de Century 21-etalages staan, klinkt het. Het zou daarmee de grootste aanbieder van nieuwbouwpanden worden in ons land. En een op de twee verkochte panden binnen de groep zou dan nieuwbouw zijn.

Century 21 Benelux koppelt de nieuwe stategie aan de vaststelling dat ons woningpatrimonium nog altijd veroudert. Volgens de groep was er in 2015 in België een daling van 13 procent van de nieuwbouw eengezinswoningen. Op de markt van de nieuwbouwappartementen bedroeg de daling 14,9 procent tegenover 2014. Tegelijk steeg het aantal renovaties met meer dan 4 procent. “Een Belgische woning is nu al gemiddeld 52 jaar oud, zowat het oudste van Europa”, merkt men bij Century 21 Benelux op.

Lees verder: Trends- Knack

About

scooop.be is a real estate community with news for real estate developers, brokers, agents, and everyone with an interest in real estate.

We want to offer a quick access to all relevant news related to the real estate industry.

Our newsletter offers an overview of the most important news topics. We cover the worldwide market, however we focus more on the Benelux market.

Do not hesitate to send us your press releases, our editors will then decide if they contain enough news value and if so will publish them.

read more

Scooop © 2018 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress